Η κόρη του συγγραφέα
La fille de l' écrivain (τίτλος πρωτοτύπου)
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-501-319-6
Μεταίχμιο, Αθήνα, 1/2011
2η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Γαλλικά
€ 2.56 (περ. ΦΠΑ 6%)
Ebook, PDF
129 σελ.
Περιγραφή

Η σχέση ενός πατέρα με την κόρη του, μετά το θάνατο της μητέρας-συζύγου. Ο πατέρας είναι διάσημος συγγραφέας, ηλικιωμένος πια και χωρίς τη σύντροφό του. Η κόρη τα τελευταία χρόνια τον συντροφεύει, τον στηρίζει και τον φροντίζει. Μεταξύ τους υπάρχει μια τρυφερή, αλλά ταυτόχρονα πολύπλοκη σχέση.

Όλα αυτά μέχρι τη στιγμή που η κόρη του γέρου συγγραφέα υποκύπτει στη γοητεία ενός δημοφιλούς νεαρού συγγραφέα και ανταγωνιστή του πατέρα της. Ο πατέρας βρίσκεται ξαφνικά εγκλωβισμένος ανάμεσα στην πατρική ζήλεια και στα προβλήματα της καριέρας του και πρέπει να αμυνθεί σαν δημιουργός εγκαταλελειμμένος από το κοινό του και σαν πατέρας που έχει χάσει το παιδί του.

Ο καθένας από τους δύο ήρωες επηρεάζεται από την αγάπη του για τον άλλο και την εξάρτηση και ταυτόχρονα από άλλες επιθυμίες και ανάγκες που υπαγορεύουν συναισθήματα: η κόρη από τη δική της ερωτική σχέση, ο πατέρας από την απόγνωση, την αγωνία της δημιουργίας, το φόβο της μοναξιάς.

Με ανάλαφρη ειρωνεία ο Ανρί Τρουαγιά στέκεται απέναντι στο μικρόκοσμο των γραμμάτων και μας παρουσιάζει με απλό και συγκλονιστικό τρόπο ένα πλέγμα σχέσεων και ανατροπών.


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2021-07-22 14:52:15