Η κόκκινη Μασσαλία
Νουάρ μυθιστόρημα
Pointe Rouge (τίτλος πρωτοτύπου)
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-435-230-2
Πόλις, Αθήνα, 6/2009
1η έκδ. || Νέα
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Γαλλικά
€ 22.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 682 γρ., 548 σελ.
Περιγραφή

Ο πόλεμος της Αλγερίας τελείωσε. Όλοι οι πόλεμοι κάποτε τελειώνουν. Πέντε χρόνια μετά, το ζευγάρι που γνωρίσαμε στο Μαύρο Αλγέρι, ο αστυνόμος Πάκο Μαρτίνεθ και η Ιρέν, συνεχίζουν τη ζωή τους· εκείνος στη Μασσαλία, εκείνη στο Αιξ-αν-Προβάνς.

Ένας νεκρός στη φοιτητική εστία θα φέρει τον Πάκο και τον Κουπιγκιάν, τον συνεργάτη του, κοντά στους φοιτητές και τις πολιτικές τους ανησυχίες. Ο κόσμος των αριστεριστών κάθε απόχρωσης,
τροτσκιστές, αναρχικοί, μαοϊκοί, οπαδοί της Ρόζας Λούξεμπουργκ, ασφυκτιά κάτω από το γκωλικό
καθεστώς. Η αστυνομική έρευνα δεν καταλήγει πουθενά, οι θάνατοι διαδέχονται ο ένας τον άλλο.
Υπόκοσμος και παρακρατικοί, "άνθρωποι της σιωπής, υπηρέτες της σκιάς" κινούνται στη Μασσαλία.
Ποιος κρύβεται πίσω τους και τι επιδιώκει;

Ενώ "η Γαλλία πλήττει", ασυγκίνητη από τα μεγάλα γεγονότα που συγκλονίζουν τον πλανήτη -Βιετνάμ, Μέση Ανατολή-, οι γάλλοι φοιτητές αποφασίζουν ότι "θα εξηγήσουν τις θέσεις τους απευθείας στον δρόμο". Τον Μάη του `68, η πεποίθηση ότι το παρελθόν θα υπαγορεύει το μέλλον φαίνεται ξεπερασμένη.

Σ` αυτό το πλαίσιο, οι ήρωες του Μωρίς Αττιά θα περάσουν ο καθένας από τις δικές του Συμπληγάδες και θα διασωθούν, ο καθένας με τα δικά του τραύματα. Παίρνουν δύναμη από τις αδυναμίες τους, ζητούν δικαίωση και δικαιοσύνη. Η φωνή τους, πότε ψύχραιμη πότε λαχανιασμένη, πάντοτε αληθινή, εξομολογείται, καταγγέλλει, διεκδικεί, ελπίζει...

Ιστορίες προσαρμογής και εξέγερσης, έρωτα, συντροφικότητας και συνωμοσίας, σ` ένα νουάρ πολυφωνικό μυθιστόρημα με πολιτικές προεκτάσεις, που ζωντανεύει με δεξιοτεχνία την εποχή και συνδέει τα ατομικά πεπρωμένα με την Ιστορία.

Α.Κ.


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2023-06-26 13:05:43